Voor de heren van ZZ&PC De Devel stond de ontmoeting met het Oosterhoutse De Warande op het programma. De nummer acht tegen de nummer tien. De vorige ontmoeting eindigde in een nipte overwinning voor De Devel. De Devel wist de laatste vier wedstrijden niet te winnen en heeft de punten nu hard nodig om de achtste plaats te behouden. Die doelstelling is nog steeds reëel.

De voorbereiding na de winterstop is niet optimaal geweest, slechte trainingsopkomst, carnaval en de griepepidemie gooiden roet in het eten. ‘De groep heeft niet de beste mentaliteit getoond deze periode’, aldus coach Silvis. ‘Vandaag moeten, ze laten zien wel over een juiste wedstrijdmentaliteit te beschikken.'Tot zo ver de inleidende beschietingen, maar werd er ook nog op doel geschoten?

De zone verdediging van De Devel in wist in de eerste periode maar nauwelijks stand te houden. Vijf keer moest Yosta Stroop een bal uit het net vissen maar zijn collega aan de andere kant kreeg er ook vijf om zijn oren. Schutter van der Pauw had zijn vizier scherp staan. Na de 5-5 in het eerste part kreeg De Devel meer grip op de wedstrijd. Via een aantal snelle aanvallen en mooie afstandsschoten van Erik van der Pauw en Joost Cornelissen wist de ploeg uit Zwijndrecht uit te lopen naar een 9-8 voorsprong. Cornelissen, sinds een paar weken vader, kon ook het derde part het verschil maken. Met een snelle contra aanval bracht hij de score op 10-8 en uit een goed uitgespeelde man-meer scoorde hij de 11-8 De Warande leek verslagen, aan het eind van de derde periode stond er 14-9 op het bord. De laatste periode opende De Devel de score liep zelfs uit tot 18-14 De jongeren Jos van Gelderen en Alexander van Doeburg bleken over de meeste adem te beschikken en scoorde beide nog een keer in het laatste bedrijf. Jeffrey van Geloof legde de topschutter van De Warande aan banden, de ploeg was scherp en heeft verdiend gewonnen. De eindstand van 18-14 op het scorebord stemde publiek en spelers uit Zwijndrecht te vrede.

Volgende week staat de streekderby tegen Wiekslag op het programma en ook in Alblasserdam zullen er punten gehaald moeten worden om het succes van dit seizoen voort te zetten. Develfans worden opgetrommeld de ploeg te steunen. Zaterdag 20 februari om 20:00uur in De Blokweer, Alblasserdam!

Periode standen:
5-5, 9-8, 14-10, 18-14

Doelpuntenmakers:

Erik van der Pauw 8x

Joost Cornelisse 4x

Arjen Silvis 2x

Alexander van Doesburg 2x

Dennis Hanibals 1x

Jos van Gelderen 1x