Zondag middag half 3 verzamelde de heren uit Zwijndrecht om een lange reis te maken naar Deurne. Daar stond de wedstrijd tegen de plaatselijke DZT’62 op het programma. 2 jaar geleden speelde de ploegen ook tegen elkaar, DZT’62 promoveerde, ZZ & PC De Devel degradeerde.

Het was Joost Cornelisse die de gasten in Deurne gelijk al op een 1-0 voorsprong zette. DZT deed iets terug, maar opnieuw was het Joost Cornelisse die de ploeg op 2-1 zetten. Dennis Hanibals maakte zelfs 3-1. DZT greep in en riep hun topscoorder ter water. Na 1 periode stonden de heren uit Zwijndrecht brutaal voor met 3-2.

DZT zette bij en kwam gelijk op 3-3. Via Erik van der Pauw kwam de ploeg opnieuw op voorsprong, 4-3. Daarna regende het in de foutenlasten in de ploeg. Maarliefst 7 persoonlijke fouten vielen in deze periode. Waardoor de ploeg uit Deurne ineens uit kon lopen naar een 9-4 voorsprong. Alleen Jeffrey van Geloof wist nog te scoren, 9-5.

De Zwijndrechtse heren waren gebroken door het Deurnese stootblok, genaamd Wisse. Via een strafworp gemaakt door Jos van Gelderen kwam de ploeg op 10-6. Dennis Hanibals en Joost Cornelisse wisten het gat nog te dichter te maken naar 11-8. DZT loopt nog uit naar een 13-8 winst partij.

Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij WZK. Eerder dit seizoen werd thuis verloren met 5-16, opvallend afwezige in die wedstrijd was sluitpost Yosta Stroop.

Periode standen:

2-3, 6-4, 9-5, 13-8

Doelpuntenmakers:

Joost Cornelisse 3x

Dennis Hanibals 2x

Erik van der Pauw 1x

Jeffrey van Geloof 1x

Jos van Gelderen 1x