Afdrukken

Zaterdag moesten de Devel dames aantreden in de Lier voor de wedstrijd tegen Westland.

Op papier een tegenstander die moest kunnen worden verslagen.

Al in de eerste periode werd duidelijk dat het nog een zware dobber zal worden. 

De dames van Westland hadden zich goed verdiept in ons spel en dekten onze midvoor goed dubbel uit waardoor we niet in ons eigen spel konden komen. Daar komt bij dat de Devel dames niet gewent zijn in een smal bad te spelen waardoor er aanvallend weinig ruimte was. 
Eindstand eerste periode dan ook 2-2 met Devel doelpunten van Lindsey en Brenda.

Doordat de tegendoelpunten vielen op de midvoorpositie besloten ook de Devel dames hier dubbel te gaan verdedigen. Hierdoor vielen er geen tegendoelpunten en scoorde Roxanne en benutte zij vervolgens ook nog een strafworp.
Eindstand tweede periode 2-4

De derde periode herpakten de dames van Westland zich goed. Doordat de Devel dames niet hun eigen spel konden spelen waren ze het spoor volledig bijster. Het ontbreken van een coach op de kant hielp daar niet bij.

Eindstand derde periode 5-4

De vierde periode verliep turbulent. Veel uitsluitingen, verwarring bij de scheidsrechters en oplopende spanning in het water. Gabrielle wist de 5-5 te scoren. Maar de tegenstander was nog niet verslagen en maakte er al snel 6-5 van. 1 minuut voor tijd scoorde Brenda vanuit een manmeer situatie de 6-6. Tevens eindstand van de wedstrijd.

Zwaar teleurgesteld keerden de Dames huiswaarts. 

Voor de ranglijst betekent dit dat ze 5 verliespunten achter staan op Numansdorp in de strijd om het kampioenschap.

 

Doelpunten voor de Devel:

Roxanne Neijman (2x)

Brenda van Doesburg (2x)

Gabrielle Gerdes

Lindsey Hobé

Categorie: Polo nieuws