De heren uit Zwijndrecht moesten in de eerste wedstrijd in 2016, het opnemen tegen VZV uit IJmuiden. De nummer 2 uit de competitie was op papier al een lastige kluif, in het water bleek dat ook zo te zijn. Door afwezigheid van keeper Yosta Stroop starten de ploeg met jongeling Menno van Dijkman op doel.

De Devel begon de wedstrijd prima, verdedigend was de ploeg sterk, aanvallen kon er alleen via Erik van der Pauw gescoord worden. 1-2.

In de 2e periode zetten de heren uit IJmuiden extra gas bij, de formatie van Arjen Silvis werd meerdere malen vakkundig geforceerd. VZV speelde aanvallen goed met veel afwisselende aanvalsmanieren. Enkel Jeffrey van Geloof trof het doel deze periode.

Na de wissel in het bad, wisten de heren dat er meer grip op de wedstrijd gepakt moest worden. Dat kwam er af-en-toe eruit. Devel verdedigde prima met aansturing van Alexander van Doesburg. Joost Cornelisse wist nog 3-9 op het score bord te zetten.

Laatste periode gaf Arjen Silvis de ploeg vrij om te spelen. Verdedigend collectief blijven spelen en voorin de combinaties gaan zoeken. Elkaar ruimtes geven en overzicht op elkaar bewaren. Ondanks dat het te laat was in de wedstrijd wisten Terrence te Duits, Joost Cornelisse en Arjen Silvis net het doel te vinden.

Volgende week zondag reist de ploeg naar DZT uit Deurne. 2 seizoenen geleden vierde DZT in de laatste wedstrijd hun kampioenschap, uitgerekend tegen degradant De Devel. Nu zijn beide ploegen weer terug in de 2e klasse bond.

ZZ & PC De Devel 1 – VZV 1  6-13

Periode standen:
1-2, 2-7, 3-10, 6-13

Doelpuntenmakers
Joost Cornelisse 2x
Erik van der Pauw 1x
Jeffrey van Geloof 1x
Terrence te Duits 1x
Arjen Silvis 1x