Afdrukken

Na de pakjes avond vorige week, stond nu een reis naar Oss gepland. Arethusa was de tegenstander dat net als ZZ & PC De Devel heren 1, vorig seizoen het kampioenschap behaalde in de 3e klasse. Ook hun zijn opnieuw terug te vinden in de 2e klasse, echter wel op een 12e plaats.

De heren uit Zwijndrecht starten de wedstrijd goed en spelen aanvallend goed, Arjen Silvis komt 2 maal tot scoren en zet de gasten op een 2-0 voorsprong. Bij De Devel sluipt de onzuiverheid erin en Arethusa doet diezelfde periode brutaal de score overnemen en komt zelfs op voorsprong, 3-2

Het is Joost Cornelisse die de stand gelijk maakt, 3-3. Opnieuw komt Arethusa op voorsprong, maar het is Jeffrey van Geloof die de stand weer gelijk maakt. 4-4. Via Dennis Hanibals komt de ploeg zelfs op voorsprong waarbij Arethusa direct reageert stand 5-5.

Arjen Silvis ziet dat zijn ploeg deze wedstrijd het niet kan doordrukken, er wordt te mat en makkelijk gespeeld waarbij de zuiverheid gemist wordt. De ploeg moet de gehele wedstrijd al te vaak aan de noodrem trekken. Hierdoor kan Arethusa uitlopen naar en 7-5 voorsprong. Alleen Erik van der Pauw kan iets terug doen, 7-6.

Arethusa deelt gelijk een tik uit in de 4e periode en maakt 8-6. Na een persoonlijke fout aan de kant van Arethusa vraagt keeper Yosta Stroop gelijk een time-out aan. Na deze strategische opstelling schiet Arjen Silvis de 8-7 binnen. Na opnieuw een persoonlijke fout aan de kant van ZZ & PC De Devel slaat Arethusa toe, 9-7. De heren uit Oss denken de wedstrijd gespeeld te hebben, maar de heren uit Zwijndrecht gaan door tot het einde. Jos van Gelderen kan aanleggen voor een strafworp en schiet deze keurig in. 9-8. Aanvoerder Erik van der Pauw maakt met een minuut te spelen nog de 9-9.

Coach Silvis is niet blij met dit ene puntje. “Tegen de hogere spelen we goed en effectief, maar de lagere teams laten we liggen en doen we ons zelf tekort. Goed dat het nu winterstop is want daar is iedereen wel aan toe”.
In het nieuwe jaar start de voorbereiding op de 2e helft van het seizoen. Op 16 januari moeten we al gelijk aan de bak. Tegenstander VZV uit IJmuiden komt op bezoek in Zwijndrecht. In Zwembad de Hoge Devel start de wedstrijd om 20:20uur!


Arethusa – ZZ & PC De Devel    9-9

Periode standen:
3-2, 5-5, 7-6, 9-9.

Doelpunten makers:
Arjen Silvis 3x
Erik van der Pauw 2x
Joost Cornelisse 1x
Jos van Gelderen 1x
Terrence te Duits 1x
Jeffrey van Geloof 1x

Categorie: Polo nieuws