Afdrukken

Na de overwinning op LZ 1886 waren de Zwijndrechtse heren gebrand om te bewijzen dat die overwinning geen gelukstreffen was. HZC De Robben uit Hilversum kwam naar Zwijndrecht en vertrok na de wedstrijd terug zonder punten.

De Devel kwam bij hun eerste aanval al tot score, Joost Cornelisse opent met de 1-0. Devel speelt verdedigend collectief en scoort ook zelf nog via Erik van der Pauw 2-0

De Robben doet in de tweede periode iets terug, maar via Jeffrey van Geloof blijft De Devel voor de Robben, 3-1 en 4-3. Erik van der Pauw scoort nog 2 keer en zet voor rust 6-3 op net scorebord. 

Coach Silvis blijft nadruk leggen op het spelen van het eigen spel en het blijven werken voor elkaar. Dit resulteert gelijk met een dubbele score van Jeffrey van Geloof. Erik van der Pauw schiet vervolgens ook binnen vanaf 5 meter. 9-3 voor De Devel. De heren verzwakken even en De Robben komt terug naar 9-6. Erik van der Pauw maakt 1 seconde voor tijd nog 10-6.

De Devel gaat beheerst waterpolo spelen en wilt de wedstrijd save uit spelen. Halverwege de laatste periode scoort Jeffrey van Geloof de 11-7. Even daarna maakt De Robben 11-8. Via Niels de Borst komt De Devel op een 12-8 voorsprong. De Robben maakt nog 12-9 terwijl Erik van der Pauw 3 seconde voor tijd de bal vanaf de middenlijn strak in de linker kruising schiet en de eindstand bepaald op 13-9.

Aanvoerder Erik van der Pauw sprak na de wedstrijd over een collectieve waterpolo wedstrijd. Keeper Yosta Stroop was deze wedstrijd ook weer bepalend, je ziet dat er meer wilskracht in de ploeg komt, we willen lekker spelen met elkaar en werken voor elkaar.

Volgende week komt de ploeg niet in actie i.v.m. Sinterklaas vieringen. 12 december reist de ploeg af naar Oss. Om 19:25 wordt er gespeeld tegen de nummer 12, Arethusa.

ZZ & PC De Devel - HZC De Robben  13-9

Periode standen:
2-0; 6-3; 10-6, 13-9

Doelpuntenmakers:
Erik van der Pauw 6x
Jeffrey van Geloof 5x
Joost Cornelisse 1x
Niels de Borst 1x 

Categorie: Polo nieuws