Na de afgang vorige week tegen De Dolfijn moesten de heren tegen het Leidse LZ 1886 rechtzetten. De ploeg reisde compleet af naar Leiden, waar keeper Yosta Stroop in het verleden ook nog onder de lat lag.

LZ 1886 is een stugge ploeg waar De Devel alleen collectief punten kon stelen. Coach Arjen Silvis legde dan ook alle taken bij de ploeg neer. Alleen door je krachten te bundelen en niets voor janlul te doen maar voor het team, dan zijn er mogelijkheden.

De Zwijndrechters kwamen al snel op een brutale 0-1 voorsprong via Erik van der Pauw, na de 1-1 van LZ 1886 wist Alexander van Doesburg en Jeffrey van Geloof de ploeg verder de begeleiden naar een 1-3 voorsprong.

De Devel zette bij in de 2e periode en kwam via Jeffrey van Geloof zelfs op een 1-4 voorsprong. Halverwege de 2e periode deed LZ 1886 iets terug, 2-4. Joost Cornelisse bracht de uitploeg zelfs op een 2-5 voorsprong.

Na de helft wissel was De Devel gewaarschuwd voor het spel wissel van LZ 1886, bekend is dat de ploeg gebruik maakt van de deels ondiepe zijde in het bad. Taak om duidelijk te laten zien wat er gebeurd in de verdediging. De ploeg voert dit keurig op en scheidsrechters zien de gebeurtenissen prima. Terrence te Duits maakt na een verwoestende uithaal 2-6, LZ 1886 maakt nog 3-6. Met nog 2 seconde te spelen in de 3e periode gaat de bal naar Alexander van Doesburg, beter bekend als Koning Boogbal. Hij boogt de bal op doel, en terwijl de zoemer gaat, beland de bal bogend in de kruising. 3-7.

In de 4e periode komt LZ 1886 nog 1 keer tot score, 4-7. De rest van de periode speelt De Devel verdedigend goed waterpolo. Collectief wordt de laatste periode goed afgesloten en gaan de 3 punten mee terug naar Zwijndrecht.

Periode standen:
1-3, 2-5, 3-7, 4-7

Doelpuntenmakers:

Alexander van Doesburg 2x
Jeffrey van Geloof 2x
Erik van der Pauw 1x
Terrence te Duits 1x
Joost Cornelisse 1x