Afdrukken

De tegenstander is bekend, WZC Zoetermeer was ook namelijk op 20 september de tegenstander. Toen voor de 1e ronde ManMeerCup. Uit in Zoetermeer werd weliswaar met 5-7 gewonnen, zonder slag of stoot ging het niet.

De eerste aanval van de Zwijndrechters belande gelijk in het doel. Erik van der Pauw scoorde de 1-0. Zoetermeer was gelijk gewaarschuwd en ging direct over op een andere tactiek. De Devel had hier moeite mee en kreeg zelfs een strafworp tegen. Alleen Jeffrey scoorde nog, einde eerste periode 2-4.

De tweede periode was een over en weer van beide ploegen. WZC wist 2 keer het doel te vinden maar ook Erik van der Pauw scoorde 2 keer. Einde tweede periode 4-6.

Voor de 3e periode moest het spel totaal anders. Coach Arjen Silvis kon zich niet vinden in het passieve spel en wou meer actie zien. Door het actieve spel maakte Zoetermeer meer persoonlijke fouten en Jeffrey van Geloof en Arjen Silvis wisten hier beide 2x van de profiteren. Ook Erik van der Pauw weet het net nog te vinden. Einde 3e periode staat De Devel voor met 9-6.

Doordrukken, volhouden en doorgaan was de opdracht in de 4e periode. Erik van der Pauw schoot de 10-6 erin. Echter maakt de thuisploeg enkele persoonlijke fouten maar door goed keeperswerk van Yosta Stroop weet Zoetermeer maar 1 keer te profiteren. Opnieuw scoort Erik van der Pauw, stand 11-7 met nog 4 minuten te spelen. In plaats van de wedstrijd beheerst uitspelen begaan de heren uit Zwijndrecht 3 persoonlijke fouten. Hier weet Zoetermeer goed van te profiteren. Uiteindelijk weten de gasten zelfs de stand gelijk te trekken. Uitslag: 11-11

Volgende week speelt De Devel uit in Amsterdam tegen De Dolfijn. 18:30 uur in het Sloterparkbad.

Periode standen:

2-4, 4-6, 9-6, 11-11

Doelpuntenmakers:

Erik van der Pauw 6x

Jeffrey van Geloof 3x

Arjen Silvis 2x

Categorie: Polo nieuws