De Zwijndrechtse heren reisde zaterdag af naar het Hofbad in Den Haag. Den Haag dat vorig jaar in de slot wedstrijden het kampioenschap moest laten gaan, is dit seizoen gebrand om wel het kampioenschap te behalen. Coach Arjen Silvis starten daarom met de instructies om zo vrij te spelen als vorige wedstrijd tegen 1e klasse ploeg SVH Rotterdam.

De Devel keek na 1 periode nog maar tegen een 2-0 achter stand aan, waarbij er zelf 2 over-tal situaties niet werden benut.

In de 2e periode ging Den Haag verder met waar het gebleven was, beheerst waterpolo spelen en het De Devel zo moeilijk mogelijk maken. Verdedigend lieten de heren zich niet gek maken, Terrence te Duits speelde een prima wedstrijd als sterke verdediger. Yosta Stroop was in deze periode maar 3 keer gepasseerd, 5-0 voor Den Haag.

Beide ploegen speelde positief maar konden nauwelijks tot afronden komen. Het spel ging over en weer en dat was niet ten goede voor de uitploeg. Keeper Yosta Stroop keepte sterk en werd maar 2 keer gepasseerd.

Coach Arjen Silvis wou hoe dan ook van de 0 afkomen en besloot samen met de ploeg nog 1 periode vol gas te gaan geven. Het was de trainer/speler zelf die de ploeg op 7-1 zette. Vervolgens maakte Daan de Vrede de 8-2. Erik van der Pauw sloot af met 8-3.

Zaterdag 7 november speelt De Devel thuis tegen WZC Zoetermeer dat al eerder dit seizoen werd verslagen in de 1e ronde beker. De wedstrijd start om 17:40 in Zwembad De Hoge Devel.

Periode standen:
2-0, 5-0, 7-0, 8-3

Scores:
Arjen Silvis 1x
Daan de Vrede 1x
Erik van der Pauw 1x