Mail aan de activiteitenraad kan worden verzonden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ar caroline
Caroline Stok

Caroline Stok

Hallo, mijn naam is Caroline Stok, 47 jaar, getrouwd met Jacco en moeder van Robin, Daniël en Julian. Wij wonen in Hendrik Ido Ambacht.

Onze jongens zijn na het behalen van hun A en B diploma bij de vereniging gaan zwemmen.

In eerste instantie om de overige zwemdiploma’s te behalen maar al snel door Jaap Tak gestrikt voor het wedstrijdzwemmen.

Inmiddels doet Robin alweer ruim 6 jaar, Julian 5 jaar en Daniël 3 jaar aan wedstrijden mee.

Voor de zomervakantie ben ik benaderd om bij de activiteitenraad te komen. Na een keer een vergadering te hebben bijgewoond heb ik besloten om mij bij de activiteitenraad aan te sluiten.

De activiteiten die voor de zwemmers georganiseerd worden vind ik erg leuk en op deze manier kan ik mijn steentje hier aan bij dragen.

ar marjanMarjan Dorsman

Marjan Dorsman

Hallo, ik ben Marjan Dorsman, getrouwd met Martin en gelukkige moeder van Elise en Rogier. Wij wonen in Heerjansdam.

Door Jaap Tak zijn onze kids allebei gevraagd om bij het wedstrijdzwemmen te komen. Al van kinds af aan ben ik bekend met wedstrijdzwemmen (vroeger zelf bij ACZ gezwommen en mijn vader geholpen met het T.C.-werk rondom de organisatie van een wedstrijd) en tja, dan voel je je al snel 'thuis' in het zwemwereldje… Doordat er iemand nodig was om de zwemvaardigheidslessen te gaan geven ben ik mijn opleiding voor zweminstructeur ABC begonnen. Hierdoor ben ik dus gaan lesgeven en ik vind het écht héérlijk om te mogen doen.

Dit doe ik op maandag bij de zwemvaardigheidslessen/aquakids, op dinsdag bij aquakids, op woensdag bij de instroomgroep en bij de groep zwemmen met een beperking, op donderdag ben ik in Alblasserdam kinderen zwemles aan het geven en op zaterdag doe ik weer de instroomgroep. Doordat ik nu veel werk met de 'basiskinderen' verzorg ik ook de basisafdeling bij De Devel.

Omdat ik de vraag had gesteld of de basiskinderen ook bij de activiteiten mee mochten doen was het wel net zo handig om dan zelf ook in de A.R. te gaan. Zo was er voor deze kinderen ook altijd een 'bekend gezicht' als er een activiteit georganiseerd werd. En ja: wat is er leuk aan? De reacties van de kinderen zelf ! Het is zo leuk om hun enthousiasme te zien als er iets voor hun georganiseerd wordt en ja, dat begint voor mij al als er een briefje uitgedeeld wordt en je hoort dan: Oh, mam… ik heb een uitnodiging!!!: Heerlijk toch…!

ar sanneSanne de Roo

Sanne de Roo

Mijn naam is Sanne de Roo en ik ben 18 jaar. Sinds dat ik 7 jaar oud ben ik al lid van deze zwemvereniging. Na het behalen van mijn A, B en C diploma ben ik bij de vereniging verder gegaan met wedstrijd zwemmen en het behalen van mijn zwemvaardigheid diploma's. Ik train nog ongeveer 3 keer per week en zwem nog regelmatig wedstrijden. Naast het zwemmen studeer ik aan het Da Vinci College in Dordrecht. Daar hoop ik dit jaar mijn diploma te behalen, zodat ik na de zomervakantie kan beginnen met de studie HBO Rechten.

Sinds 2010 geef ik zwemles op maandag- en dinsdagavond aan de kinderen van aquakids en zwemvaardigheid. Dit doe ik samen met Marjan Dorsman. Verder coördineer ik samen met Denise de Riet en Carla Bosklopper het open water zwemmen binnen de vereniging.

In 2013 ben ik samen met Marjan Dorsman bij de activiteitenraad gevraagd, omdat we het leuk zouden vinden als er voor de kinderen van aquakids, zwemvaardigheid en zwemmen met een beperking ook activiteiten georganiseerd zouden worden. Ik vind het belangrijk dat er voor de zwemmers van de vereniging ook activiteiten naast het zwemmen georganiseerd worden, zodat ze hun ploeggenoten leren kennen en vrienden kunnen maken. Ik hoop dat er met vriendschappen een clubgevoel gecreëerd kan worden en dat leden naar activiteiten komen en hun vrienden proberen mee te nemen. Ik vind het leuk als er veel kinderen bij een activiteit meedoen en als ze de activiteiten leuk vinden.

Patricia MudaPatricia Muda

Patricia Muda

Hallo allemaal, mijn naam is Patricia Muda en ik ben 40 jaar. Ik woon samen met Ron en onze drie kinderen Jana (13), Mika (10) en Jolie (6) in Hendrik Ido Ambacht.
 
Ik werk 4 dagen in de week als sr Adviseur op de afdeling HR (wellicht voor sommigen beter bekend als afdeling P&O of Personeelszaken) bij Cofely, een technisch dienstverlener.
 
Sinds 2009 zwemt Jana met veel plezier bij De Devel. We zijn ons ervan bewust dat een vereniging zonder vrijwilligers niet kan bestaan. Daarom fungeert Ron regelmatig als klokker en heb ik een tijdje terug aangegeven dat, indien er een plaatsje vrij zou komen, ik geïnteresseerd was in een plekje binnen de Activiteitenraad. Ik vind het leuk om te regelen en organiseren, dit wordt binnen mijn functie verwacht maar ik heb bijvoorbeeld ook binnen mijn vriendenkring regelmatig vrijgezellenfeestjes en kraamfeesten georganiseerd. Ook ben ik jarenlang actief geweest binnen de Personeelsvereniging van Cofely en de Activiteitencommissie van Stichting Kraskids Ridderkerk.
 
Recentelijk ben ik gevraagd om als voorzitter binnen de Activiteitenraad deel te willen nemen. Onlangs heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan de maandelijke vergadering en ik ben onder de indruk van het enthousiasme en de inzet van de andere leden. De Activiteitenraad heeft met het vertrek van een aantal leden, met de komst van mij (en wellicht binnenkort nog meer leden) een kleine verandering ondergaan. Ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan dit enthousiaste team.
 
Het programma van de Activiteitenraad wordt al jarenlang als zeer positief ervaren, zo is ook gebleken uit de enquete. Tegelijkertijd is aangegeven dat enige vernieuwing ook welkom is. Daarom, met respect en oog voor het oude programma, zullen we met een frisse blik op de toekomst proberen weer heel veel blije, voldane gezichten van de zwemmers maar ook de ouders te zien. Suggesties zijn uiteraard altijd welkom!

Robert KrasRobert Kras

Robert Kras

Hallo, mijn naam is Robert Kras. Ik woon samen met Mariska en met onze kinderen David en Jessica in Zwijndrecht, lekker dicht bij het zwembad.
Voor mijn werk doe ik ook iets met water, maar in dat water kan je beter niet in zwemmen! En kwa hobby ben ik fanatiek met wielrennen, met als doel vooral toertochten in Limburg en Ardennen en elk jaar wel minstens een weekje in de echte bergen (Alpen, Dolomieten).

Mijn andere hobby is natuurlijk zwemmen, met name supporteren! Na hun ABC-diploma en zwemvaardigheid zijn David en Jessica op wedstrijdzwemmen gegaan, dat is inmiddels alweer ruim 3 jaar geleden. Dat betekent dat ik al heel wat uurtjes op de tribune heb doorgebracht, zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden. Maar nog altijd met veel plezier, en we gaan nog steeds graag kijken! Sinds een jaar of 2 ben ik ook tijdwaarnemer, en ook dat is best leuk om te doen.

En nu ook lid van de activiteitenraad, daar werd ik voor gevraagd toen ik laatst een keer de filmnacht had begeleid.
Ik zie dat de zwemmers altijd heel veel plezier hebben tijdens de activiteiten, en ik vind dat ook één van de leuke dingen van zwemclub de Devel, Op die manier leren de kinderen elkaar weer op een andere manier kennen, en ontstaan er leuke vriendschappen en een hechte club.